Med FleXansat kunne jeg starte nu og her

 

– Jeg føler mig som en del af virksomheden. Jeg føler mig værdsat. Hver dag, smiler Mariann Nielsen, fleksjobansat med titel af ”HouseMom,” hos medicinaludstyrsvirksomheden Agito. – Men uden FleXansatkonceptet, var det nok gået i vasken, fortsætter hun.

Mariann havde mange år som folkeskolelærer bag sig, da hun blev ramt så hårdt på livet, at et fuldtidsjob ikke længere var muligt.

– Men heldigvis er der noget, der hedder fleksjob. Jeg har en stærk arbejdsmoral, og fleksjob er en fantastisk mulighed for at kunne blive på arbejdsmarkedet, bare i færre timer. Men da Agito så havde brug for én som mig, forhindrede noget administrativt desværre flere ansættelser på det tidspunkt!

”Jamen, du bliver da bare ansat i vores FleXansat-koncept. Så er du ansat hos os, men arbejder hos Agito. Vi tager os af alt papirarbejdet og sender Agito en regning for dit arbejde hver måned. På den måde kan du starte i jobbet her og nu”.

– Det var Susanne i Huset Venture Nordjyllands jobskaberforløb, der sagde de forløsende ord. Efter 3 ½ år med sygemelding, praktik og jobafklaring, var jeg SÅ parat til at komme i job, og det var næsten ubærligt, at et administrativt problem spændte ben for ”mit” job, da der endelig var ét. Men så kom Susanne jo med løsningen, siger Mariann.

Som Housemom hos Agito er det Mariann, der rydder op efter frokost og sørger for, at alle rum i hele virksomheden er pæne og præsentable. – Og så bager jeg en kage, når jeg skal forkæle dem lidt ekstra. Det er så fedt, og jeg er supertaknemmelig. Både for jobbet, kollegerne og for FleXansat-konceptet, der byggede bro mellem mig og arbejdet, slutter hun. Læs mere om FleXansat og FleXansat+ her: https://hv-nord.dk/flexansat/

 


Fleksjob under fjerne himmelstrøg

veteranen Rasmus’ vej fra soldat til socialfaglig medarbejder hos HVN   

”Jamen, vi ansætter dig da bare i vores FleXansat-koncept. Og så sender vi Atlantic Campaign en faktura for dit arbejde”, sagde Charlotte Fischer hos Huset Venture Nordjylland (HVN). Og 3 dage efter var jeg på vej på job i Caribien; fleksjobansat hos HVN, fortæller socialfaglig medarbejder Rasmus Wolf Møller.

Rasmus er veteran. En af dem, der har måttet lægge livet som soldat bag sig for altid. Og afsøge, om der var andet, han kunne bruges til.

En mulighed bød sig, da Rasmus efter nogle svære år blev godkendt til og siden tilbudt fleksjob: En 4-månedes tjans i Caribien som altmuligmand på Atlantic Campaign; et spansk firma, der arrangerer robådsrace på tværs af Atlanten. Desværre kunne Rasmus ikke tage imod jobbet, da systemet herhjemme ikke kan håndtere fleksjob hos arbejdsgivere med et udenlandsk CVR-nummer.

– Men det kunne HVN jo så heldigvis, siger Rasmus og smiler. – På veteranprojektet ”Velkommen hjem” talte jeg med én, der sendte Charlotte mit CV. Og hun inviterede på kaffe og en fleksibel løsning på et administrativt problem, og så var jeg på vej til Caribien. Ansat via HVNs FleXansat-koncept.

– Da jeg kom hjem, skulle HVN i gang med at udvikle nye projekter for veteraner. Og Charlotte, min chef, kunne se det gavnlige i at lade en veteran være en af hovedkræfterne her, for jeg havde jo været hele møllen igennem selv. Jeg ved, hvordan man har det som skadet veteran, og kender de identitetskriser, man kommer ud i: ”Hvem er jeg? Hvad kan jeg”?

HVNs arbejde for at få mennesker med funktionsnedsættelser i job tæller bl.a. også projekt ”JobStyrke Nord”, der hjælper mennesker med psykisk sårbarhed tættere på arbejdsmarkedet. Og Rasmus’ erfaringer kan bruges både på veteranprojekterne og JobStyrke Nord:

– Ikke bare blev jeg taget vel imod og ansat på en utrolig fleksibel måde hos HVN. At jeg også kan hjælpe sårbare personer og veteraner ind på arbejdsmarkedet igen er utroligt givende. Jeg er simpelthen supertaknemmelig, slutter han.

 


Tilfredse kunder driver min kreativitet

– Hvis jeg har en dag, hvor mine kreative løsninger gør en positiv forskel for kunderne, er min opgave opfyldt, og så kan jeg ikke få bedre arbejdsdag, siger Pia Brix, som har været ansat som mediegrafiker hos Huset Venture Nordjylland siden 2011.

En stor del af Pias job i Husets reklameafdeling handler om at finde kernen i kundernes behov og ønsker – og om at omsætte disse til effektive og kreative grafiske løsninger. Især hjemmesider og andre digitale medier har Pias bevågenhed og interesse:

– Det er en branche, der udvikler sig lynhurtigt. Hvad der var den bedste digitale løsning for et halvt år siden, er som regel afløst af noget bedre dags dato, siger hun og smiler.

– Men det er også dét, som gør det spændende. I et job som mit handler det om konstant at holde sig orienteret om de nyeste tendenser og teknologier og formå at omforme dem til de kreative svar på kundernes efterspørgsel.

Pia deler arbejdsplads med andre kreative, og hun motiveres af fællesskabet; både det faglige og det personlige:

– Det er vigtigt for mig at have nogle gode kollegaer at sparre med. Det er med til at udvikle både vores gode arbejdsfællesskab og vores løsninger. For kreativt arbejde bliver som regel endnu bedre af lidt kollektivt nørderi. Og på den måde kan vi give kunderne endnu mere kvalitet og valuta for pengene, konkluderer Pia, men kommer så lige i tanker om en slutbemærkning:

– Nå ja, og så er vi jo også et ret fantastisk hus i det hele taget. I dagligdagen hjælper alle hinanden, kommunikationen er i øjenhøjde og døren står altid åben hos ledelsen. Det er et sted, hvor jeg i dén grad oplever, at alle mine kompetencer bliver påskønnet.

 


Mød en glad medarbejder

Helle Helle er bogholder i økonomi- og administrationsafdelingen hos Huset Venture Nordjylland. Hun kan lide at gå i dybden med tal, har stor erfaring og holder øje med økonomien i mindre firmaer og fonde. Når hun møder, er der allerede ting, hun skal følge op på. 

I dagens løb dukker alle mulige spørgsmål op, som hun skal tage stilling til:

 Jeg elsker udfordringer, og ser muligheder frem for begrænsninger. Min force er, at jeg er struktureret og forstår at udnytte min tid optimalt. Med mange år i bankbranchen kan jeg håndtere deadlines og finde brugbare løsninger til kunderne.

Helle motiveres af den hjælpsomhed og fleksibilitet, hun oplever på arbejdspladsen:    

– Der er en stærk dynamik i afdelingen og vi hjælper hinanden. Det kræver et tæt samarbejde at få de relevante papirer færdige til tiden. Sparringen med kollegaer og chefen er fantastisk. Jeg oplever tilmed en stor fleksibilitet i forhold til at administrere mine arbejdsopgaver. 

For Helle er det en god arbejdsdag, når der er mange gøremål: 

– Det giver mig et kick, når jeg kan få noget fra hånden. Så føler jeg virkelig, at jeg gør en forskel for både virksomheden og dens kunder.