Life Care Studio– Det er en vigtig del af forretningen at have en hjemmeside, smiler yogalærer og alternativ behandler, Susanne Hedberg. – Det er jo ens ståsted overfor kunderne. Da jeg skulle have bygget min, anbefalede en bekendt Huset Venture Nordjylland. Og dér fik jeg en løsning, der var designet præcist til mine ydelser.

I over 20 år har det været Susannes mission at hjælpe det enkelte menneske til at vedligeholde og udvikle både mental og fysisk velvære og sundhed. – Det kan være forskellige behandlinger, der skal til, men yoga er for alle, uanset alder og erfaring, smiler hun.

Healing, hypnose og mindfulness er blandt de forskellige discipliner i Life Care Studio. – Og ja, jeg har prøvet de øvelser og behandlinger, jeg benytter, på egen krop. Det giver en ekstra dimension at arbejde ud fra, når jeg målretter behandlingerne til det individuelle menneske, siger hun.

– Min hjemmeside er uundværlig i formidlingen af dét, jeg kan hjælpe andre med. Så jeg er virkelig glad for Huset Venture Nordjyllands arbejde. Også fordi de samtidigt udviklede et nyt logo – og tog fantastiske billeder.

– Det var mit mål at fremstå præcis som jeg er: Afslappet, smilende og professionel. Og samtidigt som en almindelig kvinde, der værdsætter sundhed i krop og sjæl. Det mål er bestemt blevet opfyldt, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet, slutter Susanne Hedberg.

 


VælgermødeFLERE MED HANDICAP I JOB:
De socialøkonomiske virksomheder (SØV) gør et væsentligt stykke arbejde for at skabe job på særlige vilkår. Alligevel halter Danmark bagefter udlandet, hvad angår politisk støtte til SØV’erne. Hvordan får vi rettet op på det?

Det sætter vi blandt meget andet fokus på, når

  • Maja Torp (V)
  • Nuuradiin S. Hussein (S)
  • Kristoffer Hjort Storm (O) og
  • Jes Lunde (B )

indtager panelet hos Huset Venture Nordjylland og svarer på skarpe spørgsmål.

Tilmeld

Vi vil f.eks. gerne vide:

* Hvordan sikres det, at mennesker med et handicap (hvoraf kun ca. halvdelen er i job) udfylder manglen på arbejdskraft?

* Hvordan øges efterspørgslen på fleksjobansatte ude på virksomhederne?

* Hvordan øges støtte og opmærksomhed til SØV’ernes helt særlige arbejde i indsatsen for at hjælpe mennesker i fleksjob?

* Hvordan sikres det, at systemet støtter op omkring de vilkår, der ofte skal til, for at en fleksjobansat kan beholde sit job?

* Hvordan tydeliggøres både den økonomiske og den sociale bundlinje i beskæftigelsesindsatserne fra hhv. kommunerne og SØV’erne?

Indlæg i forbindelse med debatten:

  1. Om socialøkonomi og HVNs indsats for at skabe flere fleksjob v. Direktør Dorte Kronborg
  2. Udfordringer på vejen til fleksjob. En personlig beretning v. IT-administrator og fleksjobansat Morten Nielsen.
  3. Hvordan bliver socialt ansvar en selvfølgelighed og en kilde til succes for virksomhederne v. ACTAS

 


Aktuelt

Tilfredse kunder driver min kreativitet

– Hvis jeg har en dag, hvor mine kreative løsninger gør en positiv forskel for kunderne, er min opgave opfyldt, og så kan jeg ikke få bedre arbejdsdag, siger Pia Brix, som har været ansat som mediegrafiker hos Huset Venture Nordjylland siden 2011. 

En stor del af Pias job i Husets reklameafdeling handler om at finde kernen i kundernes behov og ønsker – og om at omsætte disse til effektive og kreative grafiske løsninger. Især hjemmesider og andre digitale medier har Pias bevågenhed og interesse: 

– Det er en branche, der udvikler sig lynhurtigt. Hvad der var den bedste digitale løsning for et halvt år siden, er som regel afløst af noget bedre dags dato, siger hun og smiler. 

– Men det er også dét, som gør det spændende. I et job som mit handler det om konstant at holde sig orienteret om de nyeste tendenser og teknologier og formå at omforme dem til de kreative svar på kundernes efterspørgsel. 

Pia deler arbejdsplads med andre kreative, og hun motiveres af fællesskabet; både det faglige og det personlige:

– Det er vigtigt for mig at have nogle gode kollegaer at sparre med. Det er med til at udvikle både vores gode arbejdsfællesskab og vores løsninger. For kreativt arbejde bliver som regel endnu bedre af lidt kollektivt nørderi. Og på den måde kan vi give kunderne endnu mere kvalitet og valuta for pengene, konkluderer Pia, men kommer så lige i tanker om en slutbemærkning: 

– Nå ja, og så er vi jo også et ret fantastisk hus i det hele taget. I dagligdagen hjælper alle hinanden, kommunikationen er i øjenhøjde og døren står altid åben hos ledelsen. Det er et sted, hvor jeg i dén grad oplever, at alle mine kompetencer bliver påskønnet. 

 


Unioil SupplyUnioil Supply A/S har flere års erfaring med at levere brændstofprodukter og dertil relaterede services til shippingindustrien. ”Vi har en travl hverdag, hvor resultaterne tæller”, understreger Susanne Strandgaard Larsen, der er ansvarlig for virksomhedens FleXansatte medarbejder  i Aalborg-afdelingen. 

Virksomheden har gennem længere tid været tilknyttet denne  attraktive ansættelsesordning, hvor det er muligt at holde fokus på forretningen og samtidig tage et socialt ansvar, uden at skulle spekulere på det personaleadministrative. 

”For vores virksomhed er det vigtigt, at skabe mere end økonomisk vækst. Ud over omsætning og bundlinje handler det hele tiden om at se nye muligheder – og så er det god stil at gå forrest med en positiv CSR-politik. Samtidig får vi udført en række opgaver, som vi sætter stor pris på i hverdagen”, tilføjer hun. 

Susanne Strandgaard Larsen værdsætter samarbejdet med Huset Venture Nordjylland, som tilbyder netop denne ordning. Med ordnin¬gen bliver fleksjobkandidater matchet mellem arbejdsgiver og opga¬ver således, at den enkelte virksomhed får en kompetent og stabil arbejdskraft, og samtidig minimeres det administrative arbejde. 

”Det er en god ordning, som jeg kun kan anbefale andre små og mellemstore virksomheder at bruge. Den såkaldte FleXansat-ordning er fantastisk for os som virksomhed. Vi modtager blot en månedlig faktura på de udførte timer, og får udført de opgaver, der er behov for. Det er nemt og fleksibelt – og samtidig er vi med til at tage et socialt ansvar, med hjælp fra specialister. Det betyder nemlig meget, at have en virksomhed som Huset Venture Nordjylland som samarbejdspartner”, fastslår hun.


Aktuelt

Helle Helle er bogholder i økonomi- og administrationsafdelingen hos Huset Venture Nordjylland. Hun kan lide at gå i dybden med tal, har stor erfaring og holder øje med økonomien i mindre firmaer og fonde. Når hun møder, er der allerede ting, hun skal følge op på. 

I dagens løb dukker alle mulige spørgsmål op, som hun skal tage stilling til:

 Jeg elsker udfordringer, og ser muligheder frem for begrænsninger. Min force er, at jeg er struktureret og forstår at udnytte min tid optimalt. Med mange år i bankbranchen kan jeg håndtere deadlines og finde brugbare løsninger til kunderne.

Helle motiveres af den hjælpsomhed og fleksibilitet, hun oplever på arbejdspladsen:    

– Der er en stærk dynamik i afdelingen og vi hjælper hinanden. Det kræver et tæt samarbejde at få de relevante papirer færdige til tiden. Sparringen med kollegaer og chefen er fantastisk. Jeg oplever tilmed en stor fleksibilitet i forhold til at administrere mine arbejdsopgaver. 

For Helle er det en god arbejdsdag, når der er mange gøremål: 

– Det giver mig et kick, når jeg kan få noget fra hånden. Så føler jeg virkelig, at jeg gør en forskel for både virksomheden og dens kunder.