Socialøkonomiske virksomheder

Her er en liste over socialøkonomiske virksomheder i Danmark

 • Allehånde Køkken
  Allehånde er et cateringfirma, der leverer mad af høj kvalitet til frokostordninger, konferencer, møder og festlige lejligheder. Vi er samtidig en socialøkonomisk virksomhed, som forbinder en kommerciel forretning med det at løse en social opgave.
 • Amager Skovhjælpere
  Den selvejende institution Amager Skovhjælpere er en rummelig arbejdsplads for mennesker med funktionsnedsættelse og særlige behov, der knytter sig til Friluftshuset på Vestamagers Naturcenter.
 • Attrup Camping
 • Baisikeli
  Baisikeli er en historie om at skabe udvikling gennem business. Baisikeli er en hurtigvoksende virksomhed inden for cykeludlejning og produktion af cykler med en socialøkonomisk tankegang, som forbedrer livet for mange mennesker i Tanzania og Sierra Leone. Ikke gennem filantropi, men gennem innovativ virksomhedstænkning.
 • Café Kaffegal
  Foreningen arbejder empowermentorieteret og er sat i verden for at skabe jobs på særlige vilkår til mennesker med en psykisk sårbarhed og alle foreningen socialøkonomiske virksomheder og projekter drives i et mix mellem professionelle, ressourcestærke frivillige og psykisk sårbare mennesker, der enten er i praktik eller ansat i et skåne- eller flexjob.
 • Center for konfliktløsning
  Center for Konfliktløsning er en medlemsorganisation (NGO) og et forum for kurser, uddannelser, rådgivning og projekter inden for konfliktløsning og mægling. Vi udbyder kurser, tilbyder rådgivning og skræddersyr løsninger til virksomheder, institutioner og private.
 • Et godt liv nu
  Via workshops, coachuddannelser og personlige forløb får DU konkrete og effektive værktøjer, som skaber succesfuld dialog både privat og fagligt. Vi klæder DIG på med enkle og effektive kommunikationsværktøjer.
 • Cre8tou
  Cre8toU er en innovationsvirksomhed, der beskæftiger sig med design, udvikling og produktion af tøj til mennesker med handicap, både damer og herre. Med fokus på muligheder og potentiale i det enkelte menneske, styrkes erhvervsevnen og livskvaliteten igennem meningsfuld beskæftigelse
 • Dansk Råstof
  Dansk Råstof er en almen velgørende fond med det formål at etablere hjælpeforanstaltninger af social eller arbejdsmæssig art for vanskeligt stillede borgere. Fondens overskud uddeles til at støtte sociale formål i overensstemmelse med fondens vedtægter.
 • Den Sociale Udviklingsfond
  Den Sociale Udviklingsfond har siden 1991 arbejdet med udvikling og drift af individuelle socialpædagogiske løsninger til unge og voksne.
 • Foreningen Livsnettet
  Livsnettet er et unikt, færdigudviklet anderledes socialt netværk, der i al beskeden giver Danmark muligheden for at være frontløbere i forhold til morgendagens måde at kommunikere og netværke på – nemlig et innovativt netværk, der som det eneste af sin art i Danmark tilbyder socialt truede mulighed for støtte døgnet rundt.
 • Fødevarebanken
  FødevareBanken er en frivillig forening, der modtager og uddeler overskudsfødevarer fra fødevareproducenter og supermarkeder til samfundets svageste borgere heriblandt børn, kriseramte kvinder, hjemløse, stofmisbrugere og psykisk syge.
 • Go on Game
  GO ON GAME udvikler og designer lege- og undervisnings-redskaber, hvor børn gennem leg og i fællesskab med andre kan hjælpes til at MESTRE svære livsomstændigheder og dermed fremme deres evne til at magte hverdagen og fremtiden. Vores fokus er at hjælpe børnene, til at finde deres ressourcer, overvinde vanskeligheder og genskabe tryghed og tillid.
 • Grantoftegaard
  På Grantoftegaard arbejder vi med fokus på udviklingen af de menneskelige ressourcer som nøglen til succes for vores deltagere, og dermed for vores økologiske virksomhed. Grantoftegaard er et økologisk landbrug. Med undtagelse af Traktørstedet og Gårdbutikken er det gratis at besøge os.
 • Helsenettet
  En mad & sundhedsordning der hjælper, dig selv og andre!
  Både firmaer, klubber, foreninger kan lave en aftale for deres medarbejdere, kunder, medlemmer, så disse kan bestille sunde vare til hele husholdningen, leveret til det pågældende leveringssted.
 • Huset Venture Midtjylland
  Ansatte i Huset Venture har stor erfaring og ekspertise fra tidligere job. Vi har stribevis af erhvervsmæssige kompetencer, men de fleste af os har måttet geare en smule ned i arbejdslivet - typisk på grund af sygdom eller ulykke. Vores særlige livshistorier giver os kreativitet og en anderledes måde at tænke på.
 • Huset Venture Nordjylland
  Huset Venture Nordjylland er en socialøkonomisk virksomhed. Vi tror på potentialet i alle mennesker – og vi tror, at rummelighed gavner alle arbejdspladser. I Huset Venture er der en helt særlig ånd og trivsel. Vores medarbejdere er af helbredsmæssige grunde ikke i stand til at arbejde på fuld tid, men arbejder helhjertet og professionelt.Vi sælger ydelser indenfor Web, Grafisk, Regnskab, Salg og Marketing
 • Huset Venture Syddanmark
  Vi ser ressourcerne, og ikke begrænsningerne, hos mennesker med en funktionsnedsættelse. Det giver en helt særlig hverdag, for vore ansatte der er i fleks- og skånejob. Mange af husets ansatte kommer med stor erfaring og mange kompetencer fra tidligere job, men de har - på grund af sygdom eller ulykke - måttet geare lidt ned i arbejdslivet.
 • Huset Venture Storkøbenhavn
  Huset Venture Storkøbenhavn er en virksomhed, der bygger på idégrundlaget om at se ressourcerne, og ikke begrænsningerne, hos mennesker med nedsat arbejdsevne. Vi kan tilbyde en række ydelser indenfor produktion og kursus.
 • Kaffé Fair
  Kaffé Fair er en socialøkonomisk virksomhed drevet af unge der er kommet lidt skævt ind på tilværelsen. Kaffé Fairs filosofi er, at de unge lærer i et reelt arbejdsmiljø. Omgivet af uddannede kokke der har særligt fokus på, at oplære og hjælpe videre i livet. Her får man lov til at bestille noget, men der er hjerterum og proffesionel hjælp til at få lavet en plan for videre uddannelse.
 • Københavns Byhonning
  Bybi har til formål at udnytte de miljømæssige, sociale og økonomiske fordele ved bæredygtig biavl og honningproduktion i København. Vi skaffer flere bier til byen og oplyser byens borgere om, hvordan de kan passe bedre på miljøet ved at passe på bierne.
 • Købmandsgården
 • Musholm, Ferie – Sport – Konference
  Musholm, Ferie – Sport – Konference er en registret socialøkonomisk virksomhed, hvor et eventuelt overskud bruges på at understøtte et socialt formål om at tilbyde ferie- og fritidsaktiviteter for mennesker med handicap. At vi er en socialøkonomisk virksomhed betyder også, at du har sikkerhed for, at vi lever op til følgende: 1. Vi arbejder for et socialt formål 2. Vi er erhvervsdrivende 3. Vi er uafhængige af det offentlige 4. Vi er inddragende og ansvarlige 5. Vi håndterer vores overskud socialt.
 • Nordvirk
 • Place de Bleu
  Place de Bleu uddanner og beskæftiger udsatte indvandrerkvinder for at hjælpe disse kvinder og deres familier til et bedre liv med større værdighed og glæde.
 • Re-cykler
 • Råd og Dåd
  Råd & Dåd har siden 1994, arbejdet for at skabe meningsfyldte bo- og arbejdsmuligheder, udfra et socialøkonomisk sigte, for mennesker, som af den ene eller anden grund, ikke kan klare ”ræset” på arbejdsmarkedet. Råd og Dåd har selv gårdbutik, hvor de blandt andet sælger økologiske grøntsager
 • TV-Glad
  TV-Glad, verdens første TV-station for og med udviklingshæmmede, er en virksomhed i Danmark med godt 200 medarbejdere fordelt på 4 TV-Glad afdelinger i Danmark. Flere lokalafdelinger er på vej. Hovedafdelingen ligger i København og beskæftiger ca. 160 mennesker.

Se liste over flere socialøkonomiske virksomheder